راهنمای خرید قمقمه آب

بسیاری از ورزشکاران از برای نوشیدن آب و سایر مایعات در هنگام ورزش از قمقمه های ورزشی استفاده می کنند. از آنجایی که این قمقمه ها با سیستم گوارش شما ارتباط دارند رعایت نکاتی در هنگام تهیه ی آن ها بسیار حائز اهمیت می باشد.

یکی از برتری های استفاده از قمقمه به جای بطری های معمولی آب، بازه ی دمایی مایعاتی است که آنها می توانند تحمل نمایند. برای مثال؛ استفاده از بطری آب برای نگهداری از مایعات گرم هیچ گاه توصیه نمی شود اما قمقمه به دلیل ساخته شدن از مواد اولیه بهتر و مقاوم تر می توانند مایعاتی در بازه دمایی گسترده ای را در خود نگه دارد و به سلامت انسان آسیب نرسانند. علاوه بر آن، بدنه برخی از قمقمه ها مندرج هستند که می توان به راحتی از آن ها به عنوان شیکر استفاده نمود و مواد مکمل را به کمک درجه بندی که بر روی بدنه ی آن ها وجود دارد با هم ترکیب نمود. اکثر قمقه های دارای بند یا قطعه ای هستند که به کارابین متصل می شوند و به راحتی می توان آن ها را به کوله پشتی متصل و حمل نمود. از طرفی دیگر بدنه برخی قمقمه ها دارای ارگونومی هستند و  در دست گرفتن آن ها برای طولانی مدت به مراتب راحت تر از بطری های آب معمولی است.

در هنگام خرید قمقمه می بایست به موارد متعددی توجه نمود که به صورت مختصر به بیان آن ها می پردازیم:

حجم قمقمه

قمقمه ها در حجم های مختلفی تولید می شوند و واضح است که هرچه حجم قمقمه بیشتر باشد، ابعاد آن نیز بزرگتر خواهد بود. لذا خریدار می بایست متناسب با نیاز خود اقدام به تهیه ی قمقمه ای مناسب نماید. حجم های متداولی که برای قمقه ها در نظر گرفته می شود می توان به 420، 500، 750 میلی لیتر اشاره نمود. برای اطلاع یابی از حجم قمقمه می توان به اعداد موجود در بدنه یا زیر آن توجه کرد. حجم قمقمه ها معمولا در واحد لیتر (L) یا واحد کوچکتر آن میلی لیتر(mL) توسط کارخانه بر روی بدنه یا زیر قمقمه درج شده اند.

جنس و ساختار قمقمه

هرچه جنس یک قمقمه در برابر ضربات مقاوم تر باشد، مدت طولانی تری می توان از آن استفاده نمود. ساختار قمقمه نیز از این جهت حائز اهمیت است که هرچه قطعات کم تحمل و درگیر قمقمه (مانند: نی، در و قفل) بیشتر باشد احتمال خراب شدن آن نیز بیشتر خواهد بود و هرچه قمقمه ساختار ساده تری داشته باشد، طول عمر استفاده از آن بیشتر خواهد شد.

بهداشت مواد اولیه

مواد اولیه ای که قمقمه ها از آن ساخته می شوند بسیار اهمیت دارند. قمقمه ها با دهان و سیستم گوارش بدن ارتباط دارند و اگر از مواد اولیه ی بی کیفیت و نامرغوب ساخته شده باشند ممکن است سلامت فرد استفاده کننده را به خطر اندازند. استفاده از برخی ساختارهای شیمیایی در ساخت قمقمه های توسط سازمان های بهداشتی ممنوع اعلام شده است که از این ساختار ممنوعه  می توان به  بیسفنول A و بیسفنول B اشاره نمود که به اختصار به آن ها BPA و BPB نیز گفته می شود.

امکانات بیشتر

برخی قمقمه ها ویژگی های بیشتری در مقایسه با سایرین دارند. برای مثال؛ بدنه برخی قمقمه ها دارای درجه بندی است که علاوه بر امکان استفاده از آن ها به عنوان شیکر، می توان حجم دقیق مایعاتی که مصرف می کنیم را متوجه شویم. یا اینکه برخی از قمقمه ها دارای بدنه نشکن هستند که بر اثر ضربات دچار شکستگی نشده و دوام آن ها بیشتر است.  برخی دیگر از قمقمه ها دارای  لذا هنگام تهیه ی قمقمه می بایست به ویژگی های بیشتری که  قمقمه دارد را مد نظر قرار داد و سپس اقدام به تهیه ی مقرون به صرفه ترین آن ها نمود. بدنه قمقمه ها به صورت مات یا شفاف هستند. اگر تمایل دارید مایعی که در قمقمه تان دارید نمایان باشد حتما قمقمه ای با بدنه ای شفاف و در غیر این صورت قمقمه ای با بدنه مات را انتخاب نمایید.

هزینه

در خصوص قمقمه ها، همیشه هزینه ی بیشتر به معنای جنس بهتر نیست و عوامل متعددی در تعیین هزینه ی نهایی یک قمقمه نقش دارند. برای مثال ممکن است؛ یک قمقمه تنها به دلیل میزان فروش فروشنده، حاشیه ی سودی که فروشنده برای خود در نظر می گیرد و یا نحوه ی فراهم آوردنش، گرانتر از قمقمه ای دیگر باشد ولی ممکن است آن دو قمقمه در کیفیت تفاوت چندانی باهم نداشته باشند.